Kližka v cibuli
Ingredience
800 g hovězí kližky, 1 kg cibule, 2 lžíce sádla, sůl, 1 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce Country koření
Postup
Očištěnou kližku nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na půlkolečka nebo čtvrtkolečka (podle velikosti).
Na zahřáté sádlo nasypeme dvě hrsti cibule a za častého míchání osmahneme dozlatova. Přidáme cukr a mícháme než se rozpustí.
Přidáme maso, mícháme a smažíme, až jsou maso i cibule hnědé.
Maso posypeme kořením a ještě asi 2 minuty smažíme.
Pak přisypeme zbylou cibuli, promícháme, lehce osolíme (pozor, ve směsi koření je sůl) a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Nepodléváme, cibule pustí dost tekutiny.
Podáváme se šťouchanými bramborami.


Přidáno: 22.9.2012