Pikantní kližka

Ingredience

1 kg hovězí kližky, 1 lžíce sádla, 2 velké cibule, drcené chilli papričky, sůl, 1 vrchovatá lžíce hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky

Postup

Maso nakrájíme na větší kusy. Osolíme, posypeme drcenými chilli papričkami, promneme rukama, promícháme s hořčicí a necháme chvíli odpočinout.

Cibuli nahrubo posekáme a na sádle pomalu osmažíme doměkka. Přidáme maso, zvýšíme plamen na nejvyšší stupeň a opečeme.

Opečené maso zaprášíme moukou, paprikou a ještě chvilku smažíme.

Podlijeme horkou vodou asi do poloviny masa. Promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Podle potřeby podlijeme.

Podáváme s bramborami.

Přidáno: 11.2.2017