Pivní plátky s paprikou

Ingredience

4 plátky hovězího zadního masa, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 250 ml černého piva, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 chilli papričky, hrst na kousky pokrájené sterilované kapie, olej

Postup

Plátky masa opepříme, potřeme olejem a propícháme tenderizérem (pokud ho nemáme, zlehka naklepeme).

Na trošce oleje orestujeme cibuli. Zasypeme moukou a umícháme cibulovou jíšku.

Do jíšky vmícháme protlak a ještě minutu restujeme. Zalijeme pivem, důkladně promícháme a necháme přejít varem. Pokud směs příliš zhoustne, přilijeme vodu.

Na rozpáleném oleji opečeme maso z obou stran. Pak zalijeme pivní směsí, osolíme, přihodíme chilli papričky, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Podle potřeby můžeme podlít horkou vodou.

Až je maso měkké, přidáme k němu pokrájenou kapii. Podle chuti dosolíme, případně přidáme mleté chilli.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidáno: 26.3.2016