Roštěnky Esterházy

Ingredience

4 silnější plátky hovězího masa na dušení (roštěná nebo kýta), 3 menší mrkve, 2 menší petržele, 2 střední cibule, 2 lžíce kaparů naložených v soli, 4 lžíce oleje, trochu hladké mouky, 400 ml hovězího vývaru, 200 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř

Postup

Plátky masa zlehka naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Obalíme v mouce.

Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky.

V pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a zprudka opečeme maso z obou stran dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku v pánvi nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání smažíme do mírného změknutí. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a společně smažíme do lehkého zezlátnutí.

Na zeleninu položíme maso, podlijeme vývarem, můžeme ještě trochu přisolit a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

Měkké maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Obsah pánve rozmixujeme společně se smetanou dohladka.

Na talíři plátek masa částečně přelijeme omáčkou a ozdobíme scezenými kapary.

Podáváme s tarhoňou, případně jinými těstovinami, rýží či knedlíkem.

Roštěnky Esterházy
Roštěnky Esterházy

Přidáno: 29.12.2012