Telecí řízky

Ingredience

4 řízky z telecí kýty, 200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva, sůl, mletý pepř, nastrouhaná kůra z půlky citronu, hrstka posekané zelené natě (pažitka, petrželka, tymián), 2 vejce, hladká mouka, tuk na smažení

Postup

Pečivo nastrouháme (nebo rozmixujeme) a smícháme s posekanými bylinkami a citronovou kůrou.

Plátky masa zlehka naklepeme (nejlépe přes mikrotenový sáček), osolíme a opepříme.

Obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, kterou k masu lehce přimáčkneme. Přebytečnou strouhanku oklepeme a řízek usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Telecí řízky
Telecí řízky
Telecí řízky

Přidáno: 29.9.2013