Lehký jogurtový moučník

Ingredience

těsto: 4 vejce, špetka soli, 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 4 vrchovaté lžíce mouky (2 hladké a 2 polohrubé), 1 lžíce kakaa
dále: 500 g bílého jogurtu, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce moučkového cukru, strouhaná čokoláda

Postup

Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha. Žloutky s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vmícháme do ní mouku a pak sníh z bílků. Polovinu těsta nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 28 cm). Do zbylé části vmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Urovnáme, případně tenkým koncem vařečky trochu promícháme. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C, 10 minut). Jogurt smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a nalijeme na teplý (ne úplně horký) piškot. Do druhého dne necháme v ledničce. Tekutina z jogurtu se vsákne do piškotu (nebude suchý) a jogurt tím ztuhne. Před podáváním posypeme povrch čokoládou.

Lehký jogurtový moučník
Lehký jogurtový moučník
Lehký jogurtový moučník
Lehký jogurtový moučník

Přidáno: 7.3.2009