Bezlepková margot buchta

Ingredience

2 skleničky bezlepkové směsi Jizerka, 1 sklenička krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, necelé půl skleničky mléka, necelé půl skleničky oleje, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 tyčinka margot (100 g)

1 sklenička - 200 ml

Postup

V míse promícháme všechny sypké suroviny.

Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.

Nakonec vmícháme najemno postrouhanou tyčinku margot.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (pekáčku, plechu) a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 30-40 minut, zkoušíme špejlí.

Hotovou vychladlou buchtu můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Upozornění: tyčinka margot malé množství lepku obsahuje. Buchta je tedy vhodná jen pro osoby omezující příjem lepku. Kdo musí dodržovat striktní bezlepkovou dietu, musí margotku vynechat nebo nahradit jiným vhodným výrobkem.

Bezlepková margot buchta
Bezlepková margot buchta
Bezlepková margot buchta

Přidáno: 12.1.2014