Fešácký tvarohový koláč

Ingredience

těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek krystalového cukru, 3 lžíce kakaového prášku, 1 lžička citronové kůry, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 0,75 hrnku oleje
tvaroh: 500 g tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučkového cukru (nemusí být plný), 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek mléka

Postup

Tvaroh rozmícháme se všemi ostatními surovinami a elektrickým šlehačem ušleháme dohladka.

Suroviny na těsto smícháme.

Na plech vyložený papírem na pečení nalijeme větší část hnědého těsta, čtvrtinu až třetinu si necháme.

Na hnědé těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou směs a na ni cik cak nalijeme zbytek hnědého těsta.

Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme, asi 35 minut, zkoušíme špejlí.

Krájíme až po vychladnutí.

Fešácký  tvarohový koláč
Fešácký  tvarohový koláč
Fešácký  tvarohový koláč
Fešácký  tvarohový koláč

Přidáno: 18.7.2010