Kefírová bábovka

Ingredience

1 hrnek kefíru (kyselého mléka, podmáslí), 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 hrnku oleje, 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 2 vejce, 3/4 prášku do pečiva, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku

Postup

V kefíru rozmícháme cukr, olej a vejce. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto. Vzniknou-li v něm hrudky, můžeme je rozšlehat ručním elektrickým šlehačem. Menší část těsta odlijeme a vmícháme do něj kakao. Potom střídavě lijeme obě těsta do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180°C 50 - 60 minut (zkoušíme špejlí).

Kefírová bábovka
Kefírová bábovka

Přidáno: 19.4.2008