Kokosový koláč s pomerančem
Ingredience
1 hrnek špaldové celozrnnné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1,5 hrnku jemně strouhaného kokosu, 4 lžíce kakaa, 0,75 hrnku přírodního cukru, 125 g másla, 5 vajec, 3 lžičky strouhané pomerančové kůry, šťáva z jednoho pomeranče (10 lžic)
1 hrnek - 250 ml
Postup
Mouku smícháme s práškem do pečiva, kokosem, kakaem a pomerančovou kůrou.
Do jiné misky nalejeme rozpuštěné vlažné máslo, přidáme cukr a ruční metličkou důkladně rozmícháme.
Postupně po jednom vmícháváme celá vejce a nakonec pomerančovou šťávu.
Do tekuté směsi nasypeme směs sypkou a vařečkou vymícháme těsto (je dost husté).
Těsto urovnáme do formy (průměr 26 cm), jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení.
Pečeme při 180-190°C asi půl hodiny (zkusíme špejlí).
Po vychladnutí koláč lehce poprášíme moučkovým cukrem. Podáváme s kousky pomeranče.
Přidáno: 25.5.2019