Kokosový koláč s pomerančem

Ingredience

1 hrnek špaldové celozrnnné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1,5 hrnku jemně strouhaného kokosu, 4 lžíce kakaa, 0,75 hrnku přírodního cukru, 125 g másla, 5 vajec, 3 lžičky strouhané pomerančové kůry, šťáva z jednoho pomeranče (10 lžic)

1 hrnek - 250 ml

Postup

Mouku smícháme s práškem do pečiva, kokosem, kakaem a pomerančovou kůrou.

Do jiné misky nalejeme rozpuštěné vlažné máslo, přidáme cukr a ruční metličkou důkladně rozmícháme.

Postupně po jednom vmícháváme celá vejce a nakonec pomerančovou šťávu.

Do tekuté směsi nasypeme směs sypkou a vařečkou vymícháme těsto (je dost husté).

Těsto urovnáme do formy (průměr 26 cm), jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení.

Pečeme při 180-190°C asi půl hodiny (zkusíme špejlí).

Po vychladnutí koláč lehce poprášíme moučkovým cukrem. Podáváme s kousky pomeranče.

Přidáno: 25.5.2019