Kopečková buchta
Ingredience
těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek cukru krupice, 1 vejce, 7 lžic oleje, 1 hrnek mléka
náplň: 1,5 hrnku mletého máku, 0,75 hrnku mléka, cukr podle chuti, 1 lžička skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, 3-4 vrchované lžíce švestkových povidel
2-3 hrsti máslové drobenky
Postup
Nejdříve připravíme náplň: mléko přivedeme k varu. Přisypeme mák a povaříme do zhoustnutí (pár minut). Přidáme skořici, citronovou kůru, povidla, rozmícháme a podle chuti osladíme. Necháme vychladnout.
V míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto. Pak přidáme celé vejce, olej, mléko a důkladně promícháme.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme.
Lžičkou nabíráme makovou náplň a klademe hromádky na těsto.
Nakonec posypeme drobenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme dozlatova, 20-25 minut.
Krájíme až po vychladnutí.
Přidáno: 2.8.2012