Rychlý kakaový koláč
Ingredience
1,5 hrnku hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 0,75 hrnku cukru krupice, 0,25 hrnku kakaa, 0,5 lžičky soli, 1 hrnek vody, 0,3 hrnku oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžičky octa
sádlo nebo máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
Pak přilejeme všechny tekuté a důkladně promícháme.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy (koláčové nebo dortové, průměr 23-26 cm), vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme půl hodiny (zkusíme špejlí).
Upečený koláč necháme vychladnout. Každou porci doplníme kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo bílého jogurtu a ozdobíme ovocem.
Přidáno: 6.7.2019