Jehněčí kolínka s tarhoňou
Ingredience
4 jehněčí kolínka, sůl, mletý pepř, 4-5 lžic oleje, cca 300-400 g kořenové zeleniny nakrájené na kousky, 2 cibule, 3 bobkové listy, mleté nové koření, 500 g tarhoně
Postup
Omytá a osušená kolínka osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
Kolínka vyjmeme a do výpeku nasypeme cibuli a zeleninu. Za častého míchání opečeme dozlatova.
Přidáme bobkové listy, nové koření a do tohoto základu uložíme kolínka. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme doměkka asi dvě hodiny, podle potřeby podlijeme. Asi v polovině pečení maso otočíme.
Mezitím uvaříme tarhoňu.
Měkká kolínka vyjmeme a do výpeku se zeleninou zamícháme hotovou tarhoňu.
Přidáno: 23.1.2016