Ochucená ztužená šlehačka
Ingredience
zeesan (= ochucený ztužovač), 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr
poměry pro různé druhy ztužovače:
jogurt: 250 ml smetany, 125 g zeesanu, 250 g vody
čokoláda: 250 ml smetany, 100 g zeesanu, 100 ml vody
jahoda, banán, lískový ořech, tiramisu: 250 ml smetany, 50 g zeesanu, 62 g vody
Postup
Zeesan (prášek) navážíme do větší misky.
V menší misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do polotuha.
Zeesan zalijeme vodou a ruční metličkou rozšleháme. K tomuto základu přidáme polotuhou smetanu, promícháme a společně ušleháme dotuha.
Je-li výsledná hmota řídká, dáme na chvíli ztuhnout do ledničky. Pozor - hlídat, ať neztuhne moc.
Takto připravenou šlehačku používáme jako náplň do dortu, rolády či jiného moučníku.



Přidáno: 27.5.2010