Sníh do kremrolí

Ingredience

5 bílků, špetka soli, 300 g cukru krupice, pár kapek citronové šťávy

Postup

Do kovové nádoby (mísy, hrnce) dáme bílky se špetkou soli. Na plotnu postavíme velký hrnec s vodou a zapneme. Bílky šleháme ručním elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Až se vytvoří tuhý sníh, po částech přidáváme cukr a stále šleháme. Až je cukr zašlehaný, nádobu se sněhem vložíme do velkého hrnce s vařící vodou (2-3 cm nádoby se sněhem musí být ponořené ve vařící vodě) a bez přestání šleháme. Voda musí pořád vařit. Až se viditelně zmenší objem sněhu, bude to za 20-25 minut, vyndáme nádobu se sněhem ven z vodní lázně a ještě 5 minut šleháme aby sníh zchládnul. Asi minutu před koncem šlehání přidáme do sněhu citronovou šťávu (nebo citronku).
Sníh dáme do pytlíku se širokou špičkou a můžeme plnit kremrole.
Toto množství sněhu je na cca 30 klasických trubiček.

Sníh do kremrolí
Sníh do kremrolí
Sníh do kremrolí

zdroj: kremrolková královna Jarmila Moravcová

Přidáno: 15.7.2008