Batátová kaše s pohankou

Ingredience

1 velký batát, 1 menší červená řepa, 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného tymiánu, čerstvě mletý pepř, 1-2 lžíce olivového oleje

hrst pohanky + dvojnásobné množství vody (objemově)

Postup

Propláchnutou pohanku nasypeme do vařící vody, přikryjeme pokličkou, odstavíme z plotny a přikryté necháme stát půl hodiny.

Všechno oloupeme. Batát a řepu nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku necháme celé.

Dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme, přidáme tymián a zalijeme vodou. Uvaříme doměkka (cca 25 minut).

Scedíme a šťouchadlem na brambory rozmačkáme. Nemusíme úplně dohladka, když zůstane pár kousků, nevadí.

Do kaše vmícháme olej, pepř, měkkou pohanku a podle chuti dosolíme.

Podáváme jako přílohu k masu.

Přidáno: 19.8.2016