Pečené celerové hranolky
Ingredience
1 velký celer, 2-3 lžíce oleje, po půlce lžičky sušeného česneku, kari a mleté papriky, sůl
Postup
Oloupaný celer nakrájíme na hranolky. Nasypeme je do vařící osolené vody a povaříme 1-2 minuty. Obsah hrnce vylijeme do cedníku.
V prázdném hrnci smícháme olej s kořením. Přisypeme okapané hranolky z cedníku a protřeseme, aby se všechny hranolky obalily okořeněným olejem.
Hranolky rozprostřeme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme do zezlátnutí 20-25 minut.
Podáváme jako přílohu k masu nebo samotné jako lehkou večeři s dobrým jogurtovým dipem a čerstvou zeleninou.
Přidáno: 13.7.2015