Celerovo-batátové pyré s petrželkou

Ingredience

1 středně velký batát, 1 středně velký celer, svazek petrželové natě, 1 cibule, sůl, mletý pepř, olivový olej, 1 lžíce másla, cca 5 lžic smetany

Postup

Celer i batát oloupeme a nakrájíme na kostky, Oloupanou cibuli rozkrájíme na klínky a všechno nasypeme do mísy.

Přidáme trochu nadrobno posekané petržele, osolíme a opepříme. Pokropíme olejem, promícháme na rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zeleninu upečeme doměkka, 30-40 minut (záleží na velikosti kousků).

Upečenou zeleninu sesypeme do hrnce i s vypečenou šťávou, přidáme máslo a ponorným mixérem všechno rozmixujeme. Podle potřeby a požadované hustoty můžeme přidat strochu smetany.

Nakonec vmícháme nadrobno posekanou petrželovou nať, případně dosolíme.

Hodí se jako příloha k rybě nebo pečenému masu.

Přidáno: 8.8.2018