Dýňové jáhly
Ingredience
1 menší máslová dýně, 100 ml jáhel, 220 ml vody, sůl, sušená celerová nať (nebo jiná sušená bylinka), olivový olej, 1 větší červená cibule, 1 lžička oregana
Postup
Dáme vařit osolenou vodu se sušeným celerem.
Jáhly v sítku propláchneme, nasypeme je do vařící vody a pod pokličkou na nízkém plameni vaříme 15 minut. Pak vypneme a na plotýnce necháme dojít.
V kastrolu zahřejeme olej a krátce na něm orestujeme nadrobno posekanou cibuli.
Pak přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme ji, přidáme oregano a podlejeme troškou vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí, tak, aby se voda během dušení vyvařila.
Měkkou dýni rozmačkáme šťouchadlem na brambory, když zůstanou drobné kousky, nevadí.
K dýni přidáme uvařené jáhly a promícháme.
Podávat můžeme samotné jako lehkou večeři s čerstvou zeleninou, nebo jako přílohu k pečené rybě.
Přidáno: 12.5.2018