Arašídovo-ovesné řezy
Ingredience
základ: 200 g ovesných vloček, 3-4 lžíce moučkového cukru, 140 g arašídového másla, 50 g másla
poleva: 200 g čokolády, 30 g arašídového másla, 20 g másla
Postup
Vločky rozmixujeme a smícháme s cukrem.
Obě másla společně rozpustíme a smícháme s rozmixovanými vločkami. Vařečkou nebo rukou zapracujeme máslo do vloček, vznikne sypká hmota podobná drobence. Nasypeme ji do formy 20x20 cm, vytvoříme rovnoměrnou vrstvu a pevně ji udusáme. Formu uložíme do ledničky.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s oběma másly a rozmícháme dohladka. Tekutou polevu rozetřeme na ovesný základ a vrátíme formu do ledničky. Necháme pořádně zatuhnout, aspoň dvě hodiny.
Hotový dezert nakrájíme ostrým nožem na menší kousky.
Skladujeme v ledničce.
Přidáno: 4.4.2020