Čokoládová vejce plněná krémem
Ingredience
6-8 čokoládových dutých vajíček, 150 g mascarpone, 30 g moučkového cukru, 125 g smetany ke šlehání, 1 lžička citronové šťávy, 1 ks oranžového ovoce (maracuja, mango, použila jsem kompotovanou meruňku), 1 lžíce meruňkové marmelády, 1 lžíce másla
Postup
Z čokoládových vajec opatrně odřízeneme zubatým nožem vršky a dáme je chladit do ledničky.
Do misky vložíme mascarpone, cukr, citronovou šťávu, smetanu a ručním elektrickým šlehačem ušleháme na hladký hustý krém.
Krémem naplníme dutiny vajec asi do dvou třetin (lépe než lžičkou to jde cukrářským sáčkem) a vrátíme do ledničky.
Ovoce propasírujeme přes sítko, přidáme marmeládu, máslo a na mírném plameni pomalu zahříváme a mícháme dokud nevznikne hladká hmota. Necháme ji vychladnout.
Do krému ve vejcích vyhloubíme malou lžičkou důlek a naplníme ho ovocným "žloutkem".
Opět necháme ztuhnout v ledničce.
zdroj: www.nejrecept.cz (mírně upraveno)
Přidáno: 20.3.2016