Rýžový pudink
Ingredience
1. vrstva: 500 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 2-3 lžíce krystalového cukru
2. vrstva: 700 ml mléka, 150 ml vody, špetka soli, 100 g kulatozrnné rýže, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 3-5 lžic krystalového cukru, 2 lžíce másla
Postup
Vanilkový pudink uvaříme podle návodu na sáčku a nalijeme do studenou vodou vypláchnuté silikonové formy.
V 200 ml mléka rozmícháme čokoládový pudinkový prášek a 3 lžíce cukru.
Do hrnce nalijeme zbylých 500 ml mléka, vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařícího nasypeme propláchnutou okapanou rýži a uvaříme na kaši (trvá to 20-30 minut, záleží na druhu rýže). Pokud je kaše už moc hustá a rýže ještě není dost měkká, přidáme mléko a vaříme do změknutí.
Do rýžové kaše vlijeme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce a za stálého mícháme ještě pár minut povaříme.
Vmícháme máslo a podle chuti dosladíme.
Rýžovo-pudinkovou kaši nalijeme do formy na vanilkový pudink a po vychladnutí dáme pořádně ztuhnout do ledničky.
Ztuhlé vyklopíme a krájíme na řezy. Kdo chce, může přizdobit šlehačkou.
Přidáno: 28.1.2013