Tvarohová bábovka nepečená
Ingredience
500 g tvarohu (2 vaničky), 400 g zakysané smetany (2 kelímky), 1,5 sáčku želatiny (celkem 30 g) + 100 ml vody, 150 g javorového sirupu, hrst piškotů, čerstvé ovoce, troška oleje na vymazání formy
Postup
Želatinu nasypeme do vody a necháme 10 minut nabobtnat.
V míse smícháme tvaroh, smetanu, a sirup.
Silikonovou bábovkovou formu vytřeme olejem.
Želatinu pomalu za stálého míchání zahříváme, až se zcela rozpustí.
K tekuté želatině přidáme lžíci tvarohové hmoty, promícháme, vmícháme další lžíci tvarohové hmoty a toto přidáme do mísy a důkladně promícháme všechno dohromady.
Nakonec přimícháme ovoce (větší kousky překrájíme) a piškoty rozlámané na kousky.
Tvarohovou směs nalejeme do vymazané formy, uložíme do ledničky a necháme do druhého dne ztuhnout.
Přidáno: 18.8.2018