Tvarohová bábovka nepečená

Ingredience

500 g tvarohu (2 vaničky), 400 g zakysané smetany (2 kelímky), 1,5 sáčku želatiny (celkem 30 g) + 100 ml vody, 150 g javorového sirupu, hrst piškotů, čerstvé ovoce, troška oleje na vymazání formy

Postup

Želatinu nasypeme do vody a necháme 10 minut nabobtnat.

V míse smícháme tvaroh, smetanu, a sirup.

Silikonovou bábovkovou formu vytřeme olejem.

Želatinu pomalu za stálého míchání zahříváme, až se zcela rozpustí.

K tekuté želatině přidáme lžíci tvarohové hmoty, promícháme, vmícháme další lžíci tvarohové hmoty a toto přidáme do mísy a důkladně promícháme všechno dohromady.

Nakonec přimícháme ovoce (větší kousky překrájíme) a piškoty rozlámané na kousky.

Tvarohovou směs nalejeme do vymazané formy, uložíme do ledničky a necháme do druhého dne ztuhnout.

Přidáno: 18.8.2018