Kapustová sekaná

Ingredience

500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), menší hlávka kapusty, 1 cibule, půl červené nebo oranžové papriky, 150 g anglické slaniny, 2 vejce, 2 vrchovaté lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 6-7 stroužků česneku, majoránka, sádlo

Postup

Z kapusty obereme velké listy a spaříme je vroucí vodou. Zbytek hlávky (nebo část, podle velikosti) nakrájíme na kousky. Slaninu, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozhřejeme malý kousíček sádla a osmahneme na něm společně slaninu a cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme papriku a pokrájenou kapustu a všechno společně orestujeme do částečného změknutí. Maso smícháme s vejci, strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, roztrhané lístky majoránky a prochladlou směs z pánve. Všechno důkladně promícháme. Formu (bábovku, chlebíček, ...) dobře vymažeme tuhým sádlem a vyložíme spařenými osušenými listy kapusty tak, aby části listů přečnívaly ven. Takto vystlanou formu naplníme masovou směsí a přikryjeme přečnívajícími listy. Všechno pořádně zamáčkneme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme cca 50 minut. Až začnou horní listy kapusty tmavnout, přikryjeme formu alobalem. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Kapustová sekaná
Kapustová sekaná
Kapustová sekaná
Kapustová sekaná
Kapustová sekaná
Kapustová sekaná
Kapustová sekaná
Kapustová sekaná

Přidáno: 4.3.2010