Zadělávaná kapusta
Ingredience
750 g vepřového plecka, 1 hlávka kapusty (0,8-1 kg), 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 1-2 brambory, 2-3 lžíce zásmažky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2-4 stroužky česneku
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme maso a za častého míchání orestujeme až je hodně hnědé a opečené. Osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Vodou při podlévání šetříme, až je maso měkké, nesmí být utopené ve vodě, ale jenom ležet v malém množství vypečené šťávy zahuštěné cibulí.
Opranou kapustu nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky a všechno dáme společně do hrnce. Zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
Uvařenou kapustu přidáme k hotovému masu, přidáme zásmažku, promícháme a na mírném plameni chvíli společně povaříme.
Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem. Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.
Podáváme s chlebem.



zdroj: paní Anna Doležalová
Přidáno: 22.3.2013