Bábovkový knedlík

Ingredience

1 hrnek hrubé mouky, větší špetka soli, 2 včerejší rohlíky, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 lžička prášku do pečiva
1 hrnek = 300 ml

Postup

Do mísy nasypeme mouku se solí, na kostičky pokrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků (jestli máme nějaké zbylé bílky v ledničce, použijeme bílky tři) a prášek do pečiva. Těsto urovnáme do bábovkové formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu. Do vařící vody postavíme bábovku (voda by měla sahat asi do poloviny), přikryjeme pokličkou a vaříme cca 25 minut. Zkusíme špejlí, když se na ni těsto nelepí, je hotovo. Bábovku opatrně vyjmeme z vodní lázně, necháme 5 minut odpočinout, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme všude tam, kde klasický houskový knedlík.

Bábovkový knedlík
Bábovkový knedlík
Bábovkový knedlík
Bábovkový knedlík
Bábovkový knedlík
Bábovkový knedlík

Přidáno: 5.8.2009