Houskový knedlík z trouby
Ingredience
2 hrnky hrubé mouky, 1 necelý prášek do pečiva, větší špetka soli, 2 vejce, 2 hrnky mléka, hrst posekané zelené petrželky, 2 včerejší rohlíky, 1 lžíce oleje, sádlo a hrubá mouka na formu
Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí.
Přidáme celá vejce, mléko a dobře promícháme. Necháme chvíli odpočinout.
Do pekáče dáme vodu a vložíme do zapnuté trouby.
Do těsta vmícháme petrželku a vychladlé rohlíky a nalijeme ho do vymazané a vysypané chlebíčkové formy.
Naplněnou formu s těstem vložíme do pekáče s horkou vodou v troubě a přikryjeme. Pečeme 25 minut, zkusíme špejlí.
Hotový knedlík vyklopíme a nakrájíme na plátky.






Přidáno: 9.10.2010