Hrnkové rohlíkové knedlíky

Ingredience

4 starší rohlíky, 400 ml polohrubé mouky, 400 ml mléka, 4 vejce, sůl, 2 lžíce posekané petrželové natě

sádlo na vymazání hrnků

Postup

V míse smícháme mouku se špetkou soli a mlékem. Necháme chvíli stát.

Zatím vymažeme porcelánové hrnky sádlem a rohlíky pokrájíme na kostičky.

Do mísy s moukou a mlékem přidáme petržel a žloutky. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh.

Žloutky v řídkém těstě dobře rozmícháme a pak vmícháme rohlíky.

Nakonec zlehka přimícháme bílkový sníh.

Vymazané hrnky plníme těstem jen do tří čtrvrtin - těsto při vaření nabude.

V hrnci přivedeme k varu vodu (tolik, aby sahala zhruba do poloviny výšky hrnků), naskládáme do ní hrnky s těstem a pod pokličkou vaříme 25 minut.

Uvařené knedlíky z hrnků vyklopíme a nakrájíme je na kolečka.

Přidáno: 3.10.2020