Karlovarský knedlík
Ingredience
10 rohlíků, 3 vejce, sůl, mletý pepř, 100 ml smetany, velká hrst zelené petrželky, 80 g másla
Postup
Rohlíky pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a necháme ji vsáknout. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, petrželku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
Na vál položíme mokrou utěrku a hmotu na ní zformujeme do tvaru knedlíku. Pevně zamotáme do utěrky a konce zavážeme kuchyňským provázkem.
Knedlík v utěrce vložíme do vařící osolené vody a vaříme 30 minut. V polovině doby vaření knedlík obrátíme.
Uvařený vyjmeme z vody a necháme chvíli odpočinout. Pak ho vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky.



Přidáno: 24.4.2011