Kynutý knedlík

Ingredience

200 ml mléka, 2 lžičky cukru, 30 g čerstvého droždí, 1 vejce, sůl, 600-700 g polohrubé mouky

Postup

Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.

Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme celé vejce a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 2-3 stejné díly (podle velikosti hrnce ve kterém budeme knedlíky vařit) a na pomoučeném vále uválíme knedlíky. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

Vaříme v páře 20 minut. Ihned po uvaření propícháme špejlí aby mohla uniknout pára.

Horké se nejlépe krájí nití, studené mokrým nožem.

Kynutý knedlík
Kynutý knedlík
Kynutý knedlík

Přidáno: 28.4.2013