Kynutý knedlík
Ingredience
200 ml mléka, 2 lžičky cukru, 30 g čerstvého droždí, 1 vejce, sůl, 600-700 g polohrubé mouky
Postup
Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme celé vejce a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 2-3 stejné díly (podle velikosti hrnce ve kterém budeme knedlíky vařit) a na pomoučeném vále uválíme knedlíky. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Vaříme v páře 20 minut. Ihned po uvaření propícháme špejlí aby mohla uniknout pára.
Horké se nejlépe krájí nití, studené mokrým nožem.
Přidáno: 28.4.2013