Špaldové hrnkové knedlíky
Ingredience
2 včerejší rohlíky, 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli, velká hrst posekané petrželové natě, 2 vejce, 1 hrnek mléka
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání hrnků
Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, petrželku, žloutky, mléko a promícháme.
Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Těsto rozdělíme do čtyř hrnků (asi do tří čtvrtin). Hrnky vložíme do hrnce s horkou vodou (měla by sahat asi do dvou třetin výšky hrnků), přivedeme k varu a vaříme asi 25-30 minut.
Hotové knedlíky vyklopíme z hrnků a nakrájíme na plátky.
Přidáno: 30.4.2016