Bramborová buchta
Ingredience
375 g hrubé mouky, 375 ml mléka, špetka cukru, 20 g čerstvých kvasnic, 250 g syrových nastrouhaných brambor, 1 malé vejce, sůl, mletý pepř, 2-3 lžíce majoránky, 5 - 7 stroužků česneku, 1 - 2 lžíce sádla na vymazání pekáče
Postup
Trochu mléka odebereme a ohřejeme, aby bylo teplé, ne horké. Zamícháme do něj lžíci mouky, špetku cukru a rozdrobíme kvasnice. Přikryté necháme vzejít. Do mísy dáme všechno ostatní, přidáme kvásek a důkladně promícháme. Necháme 45 minut kynout. Pak těsto nalijeme na plech nebo pekáč důkladně vymazaný sádlem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova (180°C, asi 25-30 minut). Podáváme k polévce nebo se zeleninovým salátem.


zdroj: Dana Šlajerová
Přidáno: 20.6.2008