Bramborový toč

Ingredience

500 g oloupaných brambor uvařených ve slupce, 150 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, plátky uzeného masa, 1 žloutek na potření, kmín

Postup

Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme, zasypeme moukou, přidáme celá vejce a zpracujeme hladké měkké těsto.

Na čisté pomoučené utěrce ho rozválíme na obdélník, poklademe uzeným a pomocí utěrky zavineme jako roládu.

Opatrně přeneseme na plech (lepší je roládu na plech skutálet přímo z utěrky, je hodně měkká), potřeme žloutkem a posypeme kmínem.

Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (180°C, 30-45 minut).

Podáváme se zeleninovým salátem.

Bramborový toč
Bramborový toč
Bramborový toč

Přidáno: 24.6.2011