Buchty s klobásou
Ingredience
600 g klobásy, 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce na potření, 20 g čerstvých kvasnic, 2 lžíce másla, mléko, sůl, tuk na vymazání plechu
Postup
Z mouky, kvasnic, žloutků, mléka a špetky soli zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Potom je rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Krájíme na čtverečky. Na každý dáme hromádku nakrájené klobásy. Těsto uzavřeme a vytvarujeme malé bochánky, které klademe nepříliš těsně k sobě na vymazaný plech. Necháme ještě vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme s kysaným zelím nebo s čerstvou zeleninou.

Přidáno: 26.12.2006