Cibulový koláč

Ingredience

25 g kvasnic, 1 lžička cukru, 1/8 l mléka, 5 vajec, 4 lžíce oleje, 350 g hladké mouky, 600 g cibule, 200 g anglické slaniny, 1/4 l kyselé smetany, 4 lžíce nakrájené pažitky, 4 lžíce sekané petrželky, po 1/2 lžičce soli a pepře

Postup

Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké plátky slaniny opečeme do křupava, vyjmeme a na vypečeném tuku osmahneme cibuli. Zbylou mouku přidáme ke kvásku. Vypracujeme těsto a přikryté ho necháme 20 minut kynout. Smetanu, vejce a bylinky rozkvedláme, opepříme a osolíme. Plech vymažeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení. Těsto vyválíme, přeneseme na plech, pokryjeme cibulí a slaninou, zalijeme smetanou s vejci. Pečeme asi 20 minut při 200 °C. Vhodnou přílohou je burčák nebo jablečný mošt.

Cibulový koláč

Přidáno: 26.12.2006