Empanadas

Ingredience

3 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sůl, 125 g sádla, 2 vejce, 0,5 hrnku mléka
náplň: 300 g měkkého salámu nebo jiné uzeniny, 5 lžic kečupu, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 3-4 naťové cibulky

Postup

Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva. Osolíme, přidáme sádlo a rukama vytvoříme drobenku.

Přilijeme mléko a celé vejce, promícháme a rukama zpracujeme hladké těsto. Zabalíme a dáme na hodinu do ledničky.

Těsto rozdělíme na 16 stejných kousků a každý rukama zakulatíme. Zploštíme a rozválíme na kolečko.

Na kolečka rozdělíme náplň, okraje potřeme vodou a kolečko přehneme napůl. Okraje zmáčkneme vidličkou.

Upečeme dozlatova (190°C, 15-20 minut).

Náplň: salám nastrouháme a smícháme s celým vejcem a kečupem podle chuti. Osolíme, opepříme a vmícháme pokrájené cibulky i s natí.

Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas

Přidáno: 6.9.2010