Límec s párkem a zeleninou

Ingredience

2 hrnky hladké mouky, 0,5 hrnku majonézy, 0,5 hrnku mléka, 20 g droždí, 1 lžička soli, 1 vejce na potření, sezamová semínka na posypání
náplň: 4-5 nožiček párků (podle délky), 1 pórek, 1 paprika, hrst nasekaných zelených bylinek

Postup

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí. Přidáme majonézu, mléko s droždím, smícháme a na vále rukama důkladně propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout.
Zatím nakrájíme papriku nadrobno a pórek na kolečka.
Na pomoučeném válu rozválíme těsto na dlouhý obdélník. Střed posypeme pórkem smíchaným s paprikou a bylinkami a přes ně položíme po celé délce párky. Obě delší strany těsta přes sebe přehneme a otočíme spojem dolů. Konce dobře utěsníme. Naplněný límec přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a stočíme do podkovy. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut.
Podáváme s kremžskou hořčicí.
Podle původního receptu se má límec převázat rozpleteným korbáčkem, ale ten jsem zapomněla koupit, takže příště.

Límec s párkem a zeleninou
Límec s párkem a zeleninou
Límec s párkem a zeleninou
Límec s párkem a zeleninou

zdroj: časopis Žena a kuchyně

Přidáno: 22.6.2009