Masové lodičky
Ingredience
těsto: 100 ml vody, 100 ml mléka, 4 lžíce oleje, 1 vejce, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 kostka (42 g) čerstvého droždí
náplň: 500 g mletého masa, sůl, mletý pepř, 2 lžíce koření Adžika (nebo jiné oblíbené), 5 naťových cibulek, 5 malých cherry rajčátek (nebo 1 velké)
1 vejce na potření
Postup
Suroviny vložíme do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.
Maso podle chuti okořeníme. Cibulky i s natí a rajčátka pokrájíme na drobné kousky a přimícháme k masu.
Nakynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky. Každý rukou zformujeme na protáhlý ovál a rozdělíme na ně maso. Těsto upravíme do tvaru lodičky a uložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
Chvíli necháme na plechu kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme 20-30 minut, podle velikosti lodiček.
Podávat můžeme teplé i studené, nejlépe s čerstvou zeleninou.




podle www.mimibazar.cz
Přidáno: 30.11.2012