Masovo-zeleninový koláč
Ingredience
těsto: 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička soli, 100 ml oleje, 250 ml mléka
náplň: 800 g mletého masa, 3 cibule, 1 malá palička česneku, 1 červená paprika, 1 střední cuketa, 1 sklenice zeleninového leča (520 g), sůl, 1 lžička koření čubrica, 100 g tvrdého sýra, trochu strouhanky, 2 lžíce oleje
Postup
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso a opečeme do zhnědnutí. Osolíme, okořeníme. Přidáme na kousky pokrájený česnek a papriku. Přilijeme lečo, promícháme a pod pokličkou dusíme 15 minut.
Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a odkryté dusíme, dokud se nevyvaří většina tekutiny.
Odstavíme a necháme vychladnout.
Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva. Nalijeme k ní olej, vodu a zamícháme.
Těsto vyklopíme na vál rukama dobře propracujeme.
Rozválíme na plechu vyloženém papírem na pečení. Posypeme lehce strouhankou a rozložíme náplň.
Urovnáme povrch, posypeme sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, asi 30 minut.
Podáváme teplé nebo studené.
Přidáno: 16.9.2010