Párková rohožka
Ingredience
těsto: 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 30 g čerstvého droždí, 250 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje
dále: 8 nožiček delších párků (např. javořické), 1 vejce na potření, něco na posypání (např. kmín a hrubá sůl, nebo sezamové semínko a sušené oregano, případně jiné oblíbené koření)
Postup
V míse smícháme mouku se solí. V mouce vyhloubíme důlek, nasypeme do něj cukr, rozdrobíme droždí a zalejeme je částí vody.
Až droždí vzejde, přidáme do mísy zbytek vody, olej a vypracujeme hladké těsto. Necháme je pořádně nakynout (asi hodinu).
Nakynuté těsto rozválíme na obdélník a rádlem na pizzu do něj uděláme po délce šest zářezů.
Těmito zářezy pak propleteme párky.
"Rohožku" necháme znovu 15-20 minut nakynout. Potom ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a kořením.
Pečeme při 200°C 20-25 minut.
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 14.5.2020