Párková rohožka

Ingredience

těsto: 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 30 g čerstvého droždí, 250 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje

dále: 8 nožiček delších párků (např. javořické), 1 vejce na potření, něco na posypání (např. kmín a hrubá sůl, nebo sezamové semínko a sušené oregano, případně jiné oblíbené koření)

Postup

V míse smícháme mouku se solí. V mouce vyhloubíme důlek, nasypeme do něj cukr, rozdrobíme droždí a zalejeme je částí vody.

Až droždí vzejde, přidáme do mísy zbytek vody, olej a vypracujeme hladké těsto. Necháme je pořádně nakynout (asi hodinu).

Nakynuté těsto rozválíme na obdélník a rádlem na pizzu do něj uděláme po délce šest zářezů.

Těmito zářezy pak propleteme párky.

"Rohožku" necháme znovu 15-20 minut nakynout. Potom ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a kořením.

Pečeme při 200°C 20-25 minut.

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 14.5.2020