Rajská bábovka

Ingredience

100 g hladké mouky, 100 g špaldové chlebové mouky, 2 lžičky sušeného oregana, 1 lžička soli, 40 g jemně strouhaného parmazánu, 1 prášek do pečiva, 3 malá nebo 2 velká vejce, 300 ml podmáslí, 6-7 půlek sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce oleje z rajčat, 2 lžičky rajského protlaku

Postup

Smícháme obě mouky se solí, oreganem, práškem do pečiva a sýrem.

V jiné misce rozšleháme ruční metličkou celá vejce s podmáslím, rajským protlakem a olejem.

Okapaná rajčata nakrájíme na kousky.

Do tekuté směsi nasypeme směs sypkou a metličkou umícháme hladké těsto. Nakonec do něj vmícháme pokrájená rajčata.

Těsto nalejeme do vymazané formy a pečeme asi 50 minut při 190°C.

Po upečení necháme bábovku chvíli odpočinout ve formě, pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Přidáno: 30.3.2019