Slané buchty

Ingredience

těsto: 250 ml mléka, 1 lžička soli, 1 vejce, 5 lžic olivového oleje, 250 g celozrnné pšeničné mouky, 250 g polohrubé mouky, 40 g čerstvého droždí
náplň: 150 g nivy, 1 nožička klobásy, 1 červená cibule
na povrch: olej, sezamové semínko, grilovací koření

Postup

Ze všech surovin zpracujeme vláčné těsto, buď vařečkou v míse nebo v domácí pekárně. Necháme nakynout.
Klobásu i cibuli pokrájíme nadrobno, sýr rozdrobíme a všechno smícháme.
Nakynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky, každý rukou zploštíme, položíme lžičku náplně a zabalíme jako buchtu. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme olejem, posypeme semínky a kořením.
Chvíli necháme na plechu kynout, pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, 15 minut).

Slané buchty
Slané buchty
Slané buchty
Slané buchty
Slané buchty

Přidáno: 20.8.2009