Špaldový chlebíček se zeleninou
Ingredience
1 červená paprika, 3 naťové cibulky, 1 malá plechovka kukuřice (212 ml), 0,75 hrnku podmáslí, 3 vejce, 1 lžička sody, drcená chilli paprička, 3 lžíce olivového oleje, 1 hrnek celozrnné špaldové mouky, 1 lžička sody, 120 g čedaru
Postup
Chlebíčkovou formu vymažeme máslem nebo sádlem a vysypeme hrubou moukou.
Papriku zbavenou semínek a žeber nakrájíme na drobné kostičky. Cibulky nakrájíme na kolečka včetně natě. Kukuřici scedíme a necháme okapat. Sýr nahrubo nastrouháme.
Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme podmáslí, olej, sůl, nameleme chilli a ruční metličkou rozšleháme dohladka.
Papriku, cibulku a kukuřici nasypeme do misky.
Dvěma lžícemi mouky (vezmeme ji z odměřeného hrnku mouky) posypeme zeleninu a s moukou ji promícháme.
Do zbytku mouky zamícháme sodu a nasypeme ji do tekuté směsi. Opět metličkou rozšleháme, vznikne řídké těsto.
Do těsta vmícháme nejdřív sýr a pak omoučenou zeleninu.
Těsto nalejeme do formy, vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 50 minut.
Krájíme po vychladnutí.
Přidáno: 5.9.2018