Špaldový chlebíček se zeleninou

Ingredience

1 červená paprika, 3 naťové cibulky, 1 malá plechovka kukuřice (212 ml), 0,75 hrnku podmáslí, 3 vejce, 1 lžička sody, drcená chilli paprička, 3 lžíce olivového oleje, 1 hrnek celozrnné špaldové mouky, 1 lžička sody, 120 g čedaru

Postup

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem nebo sádlem a vysypeme hrubou moukou.

Papriku zbavenou semínek a žeber nakrájíme na drobné kostičky. Cibulky nakrájíme na kolečka včetně natě. Kukuřici scedíme a necháme okapat. Sýr nahrubo nastrouháme.

Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme podmáslí, olej, sůl, nameleme chilli a ruční metličkou rozšleháme dohladka.

Papriku, cibulku a kukuřici nasypeme do misky.

Dvěma lžícemi mouky (vezmeme ji z odměřeného hrnku mouky) posypeme zeleninu a s moukou ji promícháme.

Do zbytku mouky zamícháme sodu a nasypeme ji do tekuté směsi. Opět metličkou rozšleháme, vznikne řídké těsto.

Do těsta vmícháme nejdřív sýr a pak omoučenou zeleninu.

Těsto nalejeme do formy, vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 50 minut.

Krájíme po vychladnutí.

Přidáno: 5.9.2018