Sýrová kapsa
Ingredience
těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla, špetka soli, špetka cukru, 200 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 20 g čerstvého droždí
náplň: 200 g zakysané smetany, 1 vejce, 1 stroužek česneku, trochu čerstvého kopru, 200 g eidamu
na dokončení: 1 žloutek, sezamové semínko
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme nakynout.
Zatím smícháme smetanu s celým vejcem, rozmačkaným česnekem a najemno posekaným koprem. Sýr nastrouháme nahrubo.
Vykynuté těsto rozválíme natenko. Potřeme je smetanovou náplní, posypeme sýrem a smotáme jako roládu.
Přeneseme ji na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě 15-20 minut kynout.
Nakonec ji pořeme žloutkem, posypeme semínky a vložíme do vyhřáté trouby (180°C). Upečeme dozlatova, trvá to asi 40 minut.
zdroj: Čistinkina vařeška (http://www.tana-catering.blogspot.cz/)
Přidáno: 1.2.2013