Sýrové smotky s bylinkami
Ingredience
těsto: 150 ml mléka, 70 ml vody, 50 ml oleje, 2,5 hrnku hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli
náplň: 200 g tvrdého sýra, 200 g anglické slaniny, 3 lžičky sušené petrželky, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička sušeného rozmarýnu
na dokončení: 1 vejce, 1 lžíce vody
Postup
Sýr nastrouháme, slaninu nakrájíme na malé kousky a oboje smícháme s bylinkami. Celé vejce rozšleháme vidličkou se lžící vody a větší polovinu nalijeme a přimícháme k náplni. Těsto připravíme důkladným promícháním a prohnětením všech surovin. Možno využít domácí pekárnu. Hotové těsto rozválíme na obdélník přibližně 40 x 25 cm. Rovnoměrně ho poklademe náplní a smotáme jako roládu. Nakrájíme ji na deset stejně velkých kousků. Ty naskládáme (řeznou stranou dolů) do kulaté dortové formy vyložené papírem na pečení (papír stačí na dně). Povrch smotků potřeme zbytkem vejce. Pečeme 35-40 minut při 180-190°C. Podáváme teplé.






Přidáno: 14.1.2009