Trhací sýrový s bylinkami

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky, 100 g hladké mouky celozrnné špaldové, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 120 ml mléka, 60 ml oleje, 2 menší vejce, 50 g jemně strouhané goudy, 20 g čerstvého droždí
náplň: 60 g másla, hrstka posekaných bylinek podle chuti (petrželka, bazalka, dobromysl, tymián, ... ), 2 stroužky česneku, špetka soli

Postup

Mírně teplé mléko osladíme, rozdrobíme do něho droždí a necháme vzejít kvásek.

Všechny ostatní suroviny dáme do mísy, přilijeme kvásek a ručně vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké měkké těsto.

Změklé máslo utřeme se solí a rozmačkaným česnekem, vmícháme bylinky.

Nakynuté těsto rozválíme na obdélník cca 50x30 cm a rozetřeme na ně ochucené máslo. Po délce ho rozkrájíme na 6 stejně širokých pruhů a naskládáme je na sebe. Vzniklý pás rozkrojíme na 6 stejných částí a ty naskládáme do formy na chlebíček vyložené papírem na pečení (nebo vymazané a vysypané).

Ve formě necháme chlebíček 30-35 minut kynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova 30-40 minut.

Nekrájíme, po vychladnutí se od sebe dají jednotlivé vrstvy snadno odlupovat.

Trhací sýrový s bylinkami
Trhací sýrový s bylinkami
Trhací sýrový s bylinkami
Trhací sýrový s bylinkami
Trhací sýrový s bylinkami
Trhací sýrový s bylinkami
Trhací sýrový s bylinkami

Přidáno: 15.7.2014