Tvarůžková buchta

Ingredience

těsto: 450 g polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, 500 g bílého jogurtu, 2 vejce, špetka soli
náplň: 250 g tvarůžků, 200 g uzeniny (klobása, kabanos, ...), 200 ml zakysané smetany, 4 vejce, sůl, mletý pepř, drcený kmín, oregano

Postup

Suroviny na těsto promícháme v míse a vyklopíme na vyšší plech vyložený papírem na pečení. Rukama potřenýma olejem je roztáhneme po celém plechu.

Tvarůžky a uzeninu pokrájíme na drobné kousky a nasypeme na těsto. Podle chuti poprášíme kmínem a oreganem.

Smetanu a celá vejce vidličkou rozšleháme, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na buchtu.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, cca 30 minut.

Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je sterilovaná zelenina.

Tvarůžková buchta
Tvarůžková buchta
Tvarůžková buchta
Tvarůžková buchta
Tvarůžková buchta
Tvarůžková buchta

Přidáno: 9.1.2012