Zelňáky

Ingredience

200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 400 g kysaného zelí, 200 g sádla (nebo 100 g sádla a 100 g pomletých nebo nadrobno posekaných škvarků), 1 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky

Postup

Ze zelí vymačkáme vodu a překrájíme ho na menší kousky. Ze všech surovin vypracujeme na vále rukama těsto. Rozválíme je na tloušťku půl centimetru a rozkrájíme na čtverce. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách každý kousek otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut. Konzumujeme teplé i studené. Můžeme jíst samotné, ale lepší jsou s něčím "mokrým" (např. čajem, pivem, zeleninovým salátem, polévkou,...).

Zelňáky

Přidáno: 14.1.2008