Ořechový korpus s krupicí

Ingredience

6 vajec, 210 g moučkového cukru, 1,5 lžíce vlažné vody, 1,5 lžičky citronové šťávy, 75 g hladké mouky, 75 g mletých ořechů, 60 g hrubé krupice, špetka citronové kůry

Postup

Mouku smícháme s ořechy, krupicí a citronovou kůrou.
Z bílků a tří lžic cukru (odebereme z naváženého množství) ušleháme tuhý sníh. Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do husté světlé pěny, do které zašleháme vlažnou vodu a pak citronovou šťávu. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme sypké suroviny a sníh.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (180°C, cca 35-40 minut).
Po částečném vychladnutí opatrně odkrojíme okraj od formy a korpus vyklopíme.
Do čtvercové formy 25x25 cm jsem použila 1,5 dávky.

Ořechový korpus s krupicí
Ořechový korpus s krupicí
Ořechový korpus s krupicí

zdroj: Jana z VM

Přidáno: 26.9.2009