Ananasový dort s kokosem
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
krém: 500 g mascarpone, 600 ml smetany ke šlehání, 5 lžic mučkového cukru, 220 g ananasové kariny (ochucený ztužovač) + 110 ml vody
dále: plechovka ananasového kompotu, rum, kokos, červené alginátové želé
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).
Karinu nasypeme do misky, zalijeme vodou a ruční metličkou rozmícháme dohladka. Necháme 15 minut stát.
Do mísy vyklopíme mascarpone, přidáme cukr (podle chuti) a zalijeme smetanou. Elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém.
Přidáme nabobnaný ztužovač a společně došleháme.
Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na drobné kousky.
Korpus dvakrát prokrojíme.
Dolní část pokropíme rumem, rozetřeme menší polovinu krému a posypeme ananasem.
Přikryjeme prostřední částí korpusu, přitlačíme, postup zopakujeme a přikryjeme poslední částí.
Celý dort potřeme zvenku zbytkem krému a obalíme kokosem.
Povrch ozdobíme kousky ananasu a kuličkami želé.




Přidáno: 28.9.2014